Telefoon 0475 470305

Aandoeningen

Couperose

Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele kleine gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctasieën), lichtrood tot donkerpaars van kleur. Deze zijn onschuldig en komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. Couperose ontstaat meestal op middelbare leeftijd. Bij het ouder worden verzwakken de vaatwanden en wordt de huid dunner waardoor verwijdde bloedvaatjes beter zichtbaar worden. De vaatjes bevinden zich meestal op de wangen, neus, kin en soms ook op het decolleté.

Erfelijke aanleg speelt vaak een rol bij het ontstaan van couperose. Daarnaast kan roken, overmatige blootstelling aan zon, bepaalde medicatie (bijvoorbeeld bloedverdunners), temperatuurschommelingen en zwangerschap couperose doen toenemen.

De huidtherapeut kan beginnende en uitgebreide vormen van couperose veilig en zeer effectief behandelen met behulp van laser. Sommige mensen hebben niet zozeer last van couperose, dan wel van algehele roodheid (diffuse roodheid) van de huid. In een dergelijk  geval kan de huidtherapeut u camouflagetherapie aanbevelen.

Lees meer over de behandelingen voor couperose