Telefoon 0475 470305

Aandoeningen

Hirsutisme

Bij hirsutisme is er sprake van toename van haargroei bij vrouwen op plaatsen waar normaal gesproken mannen duidelijk zichtbare haargroei hebben, zoals in het gelaat, op de borst en laag op de buik. De haargroei op armen en benen is bij hirsutisme ook meer uitgesproken dan ‘normaal’.

Wat zijn de oorzaken van overbeharing?
De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Sommige vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed. De bijnierschors en het ovarium kunnen een teveel aan deze hormonen produceren. Dit kan mogelijk een gevolg zijn van bijnierschors- en/of ovariumtumoren of het polycystisch ovariumsyndroom. Onderzoek en behandeling vindt dan meestal plaats bij een arts of specialist.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?
Bij hirsutisme kunt u eerst de huisarts om advies vragen. Deze kan beoordelen of verdere onderzoeken en maatregelen nodig zijn voordat u zich laat behandelen door een huidtherapeut.
Huidtherapie Midden Limburg heeft veel ervaring in het effectief en permanent verwijderen van ongewenste haargroei. Wij maken hierbij gebruik van de LightSheer diode laser.

Lees meer over de behandeling voor hirsutisme