Telefoon 0475 470305

Aandoeningen

Rosacea

Rosacea is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door een rood verkleurde huid in met name het gebied rond de neus en wangen. Mogelijk kan dit uitbreiden richting de kin en het voorhoofd. Er zijn gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctasieën) zichtbaar, maar vaak ook rode bultjes en puistjes.  De meeste patiënten die rosacea hebben denken dat ze ‘gewoon’ last hebben van acne. Dit komt met name door de aanwezigheid van de pukkeltjes in het aangedane gebied. Rosacea heeft echter niets met acne te maken.
De oorzaak van rosacea is niet bekend. Er zijn wel een aantal factoren die rosacea kunnen doen verergeren zoals alcohol, bepaalde voedingsmiddelen, blootstelling aan zonlicht, sommige geneesmiddelen, overgevoeligheid voor huidverzorgingsproducten, stress en hormonen.

Rosacea wordt regelmatig verward met acne. Omdat acneproducten de rosacea kunnen verergeren is het belangrijk dat tijdig de juiste diagnose gesteld wordt. De huidtherapeut kan rosacea meestal goed herkennen, ook in een beginnend stadium. De huidtherapeut zal, indien nodig, overleggen met uw huisarts om tot een adequaat behandelplan te komen.

Rosacea is een chronische huidaandoening. Er zijn echter wel behandelmethodes om de rode huid te doen kalmeren. Dit kan door gebruik van medicatie op voorschrift van uw huisarts en/of met behulp van producten van Obagi ZO.
De huidtherapeut kan er bovendien voor zorgen dat de klachten verminderen door middel van lasertherapie.

Lees hier meer over de ervaring en behandelresultaten van één van onze patiënten.

Lees meer over de behandelingen voor rosacea