Telefoon 0475 470305

Behandelingen

Microneedling (Dermapen)

Huidtherapie Midden Limburg beschikt over Dermapen, de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. In vergelijking met andere systemen heeft behandeling met Dermapen minder hersteltijd nodig en is de behandeling comfortabeler en nauwkeuriger.

Microneedling met behulp van de Dermapen wordt effectief ingezet bij (acne)littekens, pigmentproblemen en huidverbetering. De verstelbare naaldlengte maakt het mogelijk de behandeling aan te passen aan uw individuele situatie. Zelfs delicate en moeilijk te behandelen gebieden, zoals rond de ogen, lippen of op de neus, kunnen worden aangepakt.

Hoe werkt Dermapen?
De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine, verticale kanaaltjes in de huid maken. Hoewel niet voor het blote oog zichtbaar, ontstaan er minuscule wondjes waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid wordt aangesproken. In het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

De bindweefselcellen (fibroblasten) krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliƫf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.
Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun.
Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender.

Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De huidtherapeut kan u adviseren welke producten u thuis, tussen de behandelingen door, kunt gebruiken om het effect te optimaliseren.