Sebacia laserbehandeling acne

Sebacia laserbehandeling

Sebacia is wereldwijd de nieuwste en meest innovatieve behandeling om acne bij de kern aan te pakken. We zijn er trots op dat we deze techniek nog als enige praktijk in Limburg uitvoeren.

Bij behandeling met Sebacia wordt gebruik gemaakt van laser in combinatie met gouden micropartikels. Deze behandelmethode is bedoeld om de talgklieren en poriën, die een grote rol spelen bij het ontstaan van acne, te verkleinen. Dit zorgt voor een verminderde talgproductie. Het probleem wordt daarmee aangepakt bij de bron. De werkzaamheid is wetenschappelijk bewezen in meerdere klinische studies.

De behandeling is geschikt voor mensen vanaf 14 jaar met actieve acne.

Een Sebacia-behandeling gaat als volgt in zijn werk. Allereerst wordt de huid minimaal twee weken voor de eerste behandeling voorbereid met specifieke producten. Deze producten hebben een keratolytische, oftewel een afschilferende werking op de huid. Doordat de huid vrij gemaakt is van dode huidcellen, kan er zo effectief mogelijk behandeld worden. Tijdens de behandeling wordt een serum met gouden microdeeltjes op de huid aangebracht en met een vibrerend handstuk in de huid gemasseerd. Hierbij worden de Sebacia microparticles in de poriën en talgproducerende klieren afgegeven. Vervolgens wordt de huid met behulp van een diodelaser behandeld zodat de gouden microdeeltjes in de poriën en talgklieren worden verwarmd. Dit zorgt ervoor dat talgklieren krimpen waardoor het acne op den duur sterk verminderd.

Gedurende de behandeling voel je de warmte van de laser op je huid. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

De behandeling bestaat uit een kuur van 3 sessies. Na een kuur kan de huid reageren met een tijdelijke verergering van het acne. Om deze fase zo kort mogelijk te houden, adviseren wij reguliere acnetherapie waarbij de huid deskundig en hygiënisch gereinigd wordt. Ook kan een peeling de ongemakken van deze fase verkleinen.

Na 3 tot 6 maanden wordt geleidelijk het behandelresultaat zichtbaar en vertoont de huid aanzienlijk minder ontstekingen, mee-eters en pigmentvlekjes.

Sebacia behandelingen komen meestal (deels) voor vergoeding in aanmerking uit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van deze vergoeding en de voorwaarden vind je terug in de polis van de zorgverzekeraar.
Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt meestal een verwijzing van huisarts of specialist gevraagd.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Een Sebacia-behandeling bestaat uit een kuur van 3 behandelsessies die telkens met een interval van 1 week plaatsvinden.

  • Sebacia-kuur (3 behandelingen) | € 795,00
  • Sebacia-behandeling | € 265,00

Na een kuur vermindert het acne aanzienlijk voor een lange periode. Na een jaar is het aan te bevelen om nog één onderhoudsbehandeling te ondergaan om het behaalde behandelresultaat te behouden.