Telefoon 0475 470305

ZO Skin Health – Getting Skin Ready

30 maart 2020 - Geschreven door: Fenne Lemmens

Sinds juni 2019 ben ik werkzaam bij Huidtherapie Limburg. Dit betekende kennis maken met de voor mij nieuwe productlijn van ZO Skin Health. Op de markt zijn ontzettend veel producten te verkrijgen. Tegenwoordig speelt de social media ook een grote rol: je hoeft Instagram maar te openen en influencers proberen jou te overtuigen over hun favoriete merk. Wat werkt het beste voor jouw huidprobleem? Dit was ook mijn grote vraag.

Microneedling-actie

29 oktober 2019 - Geschreven door: Fenne Lemmens

Microneedling-actie

Wellicht heb je wel eens van microneedling gehoord. Microneedling is een behandeltechniek die werkt met kleine naaldjes die mechanisch over de huid worden bewogen. Wij maken gebruik van Dermapen. De naaldjes ‘beschadigen’ gecontroleerd de huid om de huid te verbeteren. Je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe de huid kan verbeteren als de huid wordt beschadigd…?!? De naaldjes zorgen voor oppervlakkige, minuscule wondjes. De cellen in de huid worden op deze manier geactiveerd om collageen en elastine aan te maken. Collageen en elastine zorgen dat de huid elastischer en steviger wordt en de algehele huidstructuur egaliseert. Microneedling schudt dus eigenlijk de huid wakker om zichzelf van binnenuit te gaan verbeteren

Mijn bijzonder jaar… van medische molen tot marathon

28 december 2018 - Geschreven door: Jacqueline Bijlmakers

Saskia Leenders-Wolfs, 39 jaar, getrouwd, moeder van 3 kinderen en woont in Susteren. Ze kreeg in maart 2018 de diagnose borstkanker en werd na een compliceerde operatie behandeld bij Huidtherapie Midden Limburg. Er volgt in 2019 nog een traject voordat de reconstructie helemaal is afgerond. Saskia zal haar ervaringen middels een aantal blogs met ons delen. Ze hoopt met haar positieve mindset ook anderen te kunnen inspireren.

Sebacia

23 oktober 2018

Acne, iedereen kent het wel. Het is een van meest bekende en meestvoorkomende huidaandoeningen. Bijna iedereen heeft er tijdens de tienerjaren in meer of mindere mate last van (gehad). Het komt ook veel voor bij volwassenen. Het is daarmee eigenlijk heel ‘gewoon’. Toch wordt acne vrijwel altijd als hinderlijk en cosmetisch storend ervaren.
Veel disciplines in de gezondheidszorg houden zich bezig met deze huidaandoening, maar slechts een klein deel van de mensen met acne zoekt daadwerkelijk hulp bij een professional. Jammer! Want aan acne is veel te doen. Hoe eerder je het aanpakt hoe kleiner de kans op (blijvende) littekens en pigmentvorming.

Offline is the new luxury

10 september 2018 - Geschreven door: Annemiek Simons

Morgenmiddag start mijn zwangerschapsverlof. Bizar hoe snel het allemaal is gegaan. Ik weet nog dat ik van veel mama’s hoorde; “geniet er maar van, want een tweede zwangerschap gaat nóg veel sneller, voor je het weet ga je met verlof.” Nouuu, dat zal vast wel meevallen dacht ik, toen die eerste weken nog voorbij leken te kruipen voor mijn gevoel. Maar opeens is het dan zo ver. Cliché, maar die mama’s hadden toch gelijk.

Wat is Endermologie?

31 mei 2018 - Geschreven door: Angelle Timmermans

’s Avonds aan de keukentafel wordt bij ons meestal de dag doorgesproken. Zo ook vandaag. “Wij hebben vandaag een training LPG gehad” zeg ik tegen mijn vriend. Hij kijkt op. “Hè een training over gas? Hoezo dat?” Ik begin te lachen. “Haha, nee, de LPG waar ik het over heb is een apparaat waar we mee werken bij ons in de praktijk. LPG staat voor Louis Paul Guitay. De uitvinder van het apparaat. Het apparaat heet zo. En de therapie die we ermee uitvoeren heet Endermologie. Een soort bindweefselmassage.” De interesse van mijn vriend is alweer weg, dus ik ga maar over op een ander onderwerp. Wil jij hier wél graag meer over weten? In dit blogartikel geef ik graag meer informatie over deze exclusieve techniek en wat het mogelijk voor jou kan betekenen.

Review: ZO Medical 3-Step Stimulation Peel

29 maart 2018

Lynn onderging afgelopen maand één van onze favoriete peelings; de ZO 3-Step Stimulation Peel. De peeling kan in verschillende concentraties gebruikt worden, maar meestal wordt er een medium tot diepe peeling uitgevoerd. Er worden verschillende vloeibare stoffen op de huid aangebracht die ervoor zorgen dat de bovenste laagjes van de huid loslaten en verwijderd worden. Middels deze peeling kan algehele huidverbetering worden bereikt. De peeling geeft de huid weer een gezonde uitstraling en verbetert de huid op alle fronten. Door de toepassing van 6% Retinol biedt het een langdurig resultaat. In dit blog lees je het dagboek van Lynn vanaf aanbrengen tot en met de downtime en zie het resultaat!

1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker

25 oktober 2017 - Geschreven door: Annemiek Simons

De maand oktober staat al jarenlang internationaal bekend als ‘borstkankermaand’; een maand waarin extra aandacht wordt geschonken aan deze vreselijke ziekte. Voor (ex)-borstkankerpatiënten en naasten waarschijnlijk niet fijn om er telkens mee geconfronteerd te worden. Toch zijn dergelijke campagnes waarin wordt opgeroepen om te doneren enorm belangrijk. Wetenschappelijk onderzoek en allerlei instanties, zoals de Borstkankervereniging Nederland, worden hierdoor (extra) gesteund.

Wil jij stralend de feestdagen in?

27 september 2017 - Geschreven door: Annemiek Simons

De (na)zomer is nog in volle gang en wij hebben het al over de feestdagen?! Klopt, wij zijn er net zo vroeg bij als de pepernoten die nu al in de schappen liggen… Sommigen worden daar blij van, anderen juist niet. Hoe dan ook, door die pepernoten kunnen we wel alvast wennen aan het idee dat we binnen no time pakjesavond aan het vieren zijn, om vervolgens aan te schuiven aan het kerstdiner. En we willen er, vooral in die gezellige decembermaand, allemaal stralend en tiptop uitzien toch? Het creëren van een mooie huid middels een peelingkuur neemt echter de nodige weken of maanden in beslag. Begin dus op tijd!

Behandeling: chemische peeling – Primary Pumpkin Resurfacer –

31 mei 2017 - Geschreven door: Annemiek Simons

Een chemische peeling is een techniek om onregelmatigheden (bijvoorbeeld fijne lijntjes, acne, pigmentatie of littekens) van de huid minder zichtbaar te maken. De oppervlakkige huidlagen worden hierdoor verwijderd. Onlangs hebben wij een drietal (milde) peelings toegevoegd aan onze behandelingen. Één daarvan heb ik inmiddels ervaren. In dit blog vertel ik hoe een behandeling in z’n werk gaat en welke resultaat is behaald.

Huidtherapie Midden Limburg krijgt een blog!

22 februari 2017 - Geschreven door: Annemiek Simons

Toen ik onlangs op een zaterdagochtend bij mijn ouders de krant opensloeg, viel mijn oog op een advertentie waarin een workshop bloggen werd aangekondigd. Ik appte Jacqueline (praktijkhouder) een foto van de advertentie met de tekst; ‘zal ik gaan bloggen over alle gebeurtenissen in en rondom de praktijk?’ Ik kreeg meteen een bericht terug; ‘ja, dat lijkt me inderdaad echt iets voor jou en leuk voor de praktijk! Goed idee, schrijf je maar in!’