Telefoon 0475 470305

In de blogserie Huid & Therapeut kom je van alles te weten over onze huidtherapeuten. Ik ga ze regelmatig interviewen met vragen over hun dagelijkse huidverzorgingsrituelen, favoriete producten en/of behandelingen, tips & weetjes, feitjes en fabels. In dit blog is Annemiek Muijres aan het woord. Benieuwd naar haar antwoorden? Lees dan gauw verder :-).

Over de huidtherapeut

Annemiek Muijres (31 jaar), werkt sinds november 2015 bij Huidtherapie Midden Limburg, locatie Maasbracht. Zoals alle huidtherapeuten binnen ons team beheert ze alle facetten van het vak. Momenteel richt ze zich vooral op oedeemtherapie en (complexe) wondzorg. Met een gloednieuwe, fulltime locatie in het vooruitzicht deze zomer (Medisch Centrum Maasbracht), zal Annemiek haar behandelingen uitbreiden richting de cosmedische sector, zoals chemische peelings en laserbehandelingen.

Hoe ziet jouw dagelijkse huidverzorging eruit?

“Eigenlijk heb ik twee varianten; een korte en een uitgebreide variant. Mijn keuze is afhankelijk van de dag (of de nacht die we hebben gehad met ons zoontje) en aan de activiteiten die gepland staan. Ik gebruik producten van Zo Skin Health (Dr. Zein Obagi) en Colorescience. Elke ochtend reinig ik mijn huid met de Offects Exfoliating Cleanser en ik gebruik een aantal keer per week, aansluitend de Offects Exfoliating Polish (scrub). Als mijn huid iets droger aanvoelt pas ik soms de Ommerse Renewal Crème toe. Als dagcrème gebruik ik de Ossential Daily Power Defense, gevolgd door de Oclipse Sunscreen +Primer SPF30. Nog gauw wat mascara en ik ben ready to go!

Staat er iets leuks op de planning, heb ik tijd over, of is het gewoon echt nodig (na een hele korte nacht bijvoorbeeld), dan trek ik meer uit de kast. Ik maak dan gebruik van de Mineral Corrector Palette om oneffenheden te camoufleren. Vervolgens breng ik de Tint du Soleil SPF 30 (foundation) aan en gebruik ik de Beauty on the go Palette.’ Daarna nog de Sunforgettable Brush SPF30 voor wat extra kleur en om te matteren. Deze brush gaat vervolgens ook mee in mijn tas om tussendoor beschermd te blijven zonder mijn make-up te verprutsen. Uiteraard reinig ik elke avond mijn huid goed voordat ik ga slapen.”

Je mag één product kiezen als favoriet. Wat gaat het worden?     

“Moeilijk kiezen! Maar dan ga ik toch voor de Tint du Soleil van Colorescience. Hoewel ik het niet elke dag gebruik, zou ik deze foundation echt niet meer kunnen missen, juist op die dagen dat ik het nodig heb.”

Wat maakt deze foundation dan zo speciaal?

“Ik ben echt nog nooit eerder zo’n fijne foundation tegengekomen. En ik heb er heel wat versleten inmiddels! Het product is erg makkelijk in gebruik, verzacht de huid en er zit een degelijke UV-bescherming in!!! Verder smeert het goed uit en het ziet er super natuurlijk uit. Je huid straalt en wordt egaler, zonder dat je duidelijk ziet dat je foundation hebt gebruikt.

Daarnaast voelt het fijn en licht; alsof je huid kan ademen. Dit in tegenstelling tot andere foundations waarbij ik het gevoel had dat ik een glimmend plastic laagje over mijn huid had gesmeerd. Zo zag het er dan ook nog uit, helaas. Ook kreeg ik daarvan vervelende puistjes en ging de foundation in de huidlijnen zitten. Met deze foundation is dat absoluut niet het geval. Hij blijft de hele dag perfect! Wil ik net dat beetje extra, dan gebruik ik mijn Beauty on the go Palette om hier en daar wat te shapen en te kleuren.”

Wie zou jij vooral deze foundation adviseren?  

“Deze foundation is echt geschikt voor iedere huid; probleemhuid en gezonde huid, droge en vette huiden. Het pakt bij iedere huid mooi en zorgt voor een juiste bescherming. Mede hierdoor is deze foundation erg fijn. Soms is mijn huid droog en soms wat vetter. Hierop hoef ik mijn make-up niet aan te passen; Tint du soleil is altijd goed.”

Hoe gebruik je het?

“Na het reinigen breng ik de crème aan met de vingers en verdeel deze vervolgens goed over de huid. Ik let er altijd op dat ik ook de kaaklijn en een deel van mijn hals meeneem. Tevens check ik ook nog even bij daglicht hoe het eruit ziet ;-).”

Wat is jouw ultieme beautytip?

“Bescherm jouw huid tegen de zon! Vrijwel alle huidproblemen, vooral in het gelaat, worden veroorzaakt, danwel verergert door zonneschade. Bescherming is echt de allerbeste anti-aging! Tevens mag je jezelf best af en toe verwennen met een mooi product. En al helemaal als dat product behalve mooi, ook nog eens goed voor je is ;-).”

  1. 27 december 2017 Huid & Therapeut: Celeste’s favoriete product en beautytip
  2. 29 november 2017 Huid & Therapeut: Lynn’s favoriete producten en beautytip