Telefoon 0475 470305

In de blogserie Huid & Therapeut kom je van alles te weten over onze huidtherapeuten. Ik ga ze regelmatig interviewen met vragen over hun dagelijkse huidverzorgingsrituelen, favoriete producten en/of behandelingen, tips & weetjes, feitjes en fabels, et cetera. In dit blog is Celeste aan het woord. Benieuwd naar haar antwoorden? Lees dan gauw verder :-).

Celeste Alberts-Hoeben (26 jaar), werkt sinds december 2016 bij Huidtherapie Midden Limburg. Zoals alle huidtherapeuten beheert Celeste alle facetten van het vak. Ze houdt zich veelal bezig oedeem-, laser- en peelingbehandelingen. Daarnaast is zij mede verantwoordelijk voor het proces rondom het aanmeten en bestellen van therapeutische elastische kousen. Celeste is lid van de expertgroep lymfoedeem (via de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten).

Hoe ziet jouw dagelijkse huidverzorging eruit?

“Mijn huidverzorging verschilt in de zomer en de winter. Zo ben ik afgelopen oktober weer gewisseld van regime. Zowel in de zomer als de winter gebruik ik ‘s ochtends en ’s avonds een reinigingsgel. Ook gewoon voor mijn ogen! Naar mijn mening reinigen deze mijn huid het beste. Ik moet niets hebben van reinigingswatjes of reinigingsdoekjes. Deze laten een hoop (chemische) troep achter op je huid.”

Waar let je op bij de aanschaf van huidverzorgingsproducten?

“Ik wil overdag goed beschermd zijn tegen de zon, daarom gebruik ik een crème met een hoog gehalte vitamine E en C. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit een gouden combi is tegen vrije radicale die gevormd worden door o.a. UV straling. Daarnaast gebruik ik natuurlijk een SPF factor 30 of 50: de beste manier om huidveroudering en huidkanker tegen te gaan. Het liefst gebruik ik een SPF met een fysische filter (zinkoxide, titanium dioxide of aluminium oxide), deze beschermen het beste tegen zowel UVA als UVB. Wel meerdere keren per dag aanbrengen ;).

Ik kan nogal last krijgen van puistjes (ja, ook ná de pubertijd hebben veel mannen en vrouwen hier nog last van). In de winter gebruik ik ’s avonds daarom iets met een hoog gehalte vitamine A (retinol of tretinoide). Omdat je huid hier licht gevoelig van wordt gebruik ik dit niet graag niet in de zomer. Dan stap ik veelal over op een product met benzoylperoxide. Gebruik deze twee echter nooit tegelijk! Ze neutraliseren elkaars werking. Verder vind ik het belangrijk om de producten met nanotechnologie te vermijden.”

“Nanotechnologie?” herhaal ik. Na haar uitleg snapte ik enigszins wat er bedoeld werd. Deze technologie maakt werken met materialen van hele kleine afmetingen mogelijk. Materie kan bij afmetingen op nanometer -schaal bijzondere eigenschappen krijgen. Niet-geleidende stoffen worden geleidend, ondoorzichtige materialen transparant. Juist… Lees het hier gerust nog eens rustig door ;-).

“Het is niet heel sterk bewezen dat dit op lange termijn geen kwaad kan, vervolgt Celeste haar verhaal. Daarbij is titaniumdioxide in nano-vorm bewezen schadelijk voor het milieu wanneer het in oppervlaktewater terecht komt. Mogelijk een van de redenen waarom het koraal wereldwijd aan het sterven is?”

Wat is jouw favoriete product?

Mijn favoriete product is de Oclipse Sunscreen + primer SPF 30 van ZO Skin Health.

Waarom is dit jouw favo?

“Nou, zoals ik al eerder aangaf wil ik een SPF met fysische filter wegens de hoge bescherming tegen zowel UVA als UVB. Dit is niet makkelijk te vinden omdat ze meestal een witte waas achterlaten en fabrikanten massaal overgestapt zijn naar chemische filters of filters in de vorm van nano deeltjes. Dit product is een uitzondering op dat gebied. Het laat geen witte (en veelal) vette waas achter, maar enkel fysische filters. Daarnaast geen nanodeeltjes! Behalve een kwalitatief goede bescherming, heb je ook meteen een gedegen primer te pakken zodat foundation langer mooi blijft.”

Bij welke indicaties wordt het product ingezet?

“Dit product adviseer ik voornamelijk aan personen die vaak gevoelig reageren op zonnebrand of een bijzondere gevoeligheid of allergie hebben voor de zon. Maar ook mensen die last hebben van pigmentverschuivingen zoals een melasma of vitiligo kunnen veel baat hebben bij dit product. Ik gebruik het voornamelijk preventief. Naar mijn mening zou iedereen met huidtypen I, II en III dit moeten doen.”

Hoe gebruik je het?

“Ik gebruik het ’s ochtends na mijn dagcrème en breng het in de zomer en op dagen dat ik veel buiten ben om de 2 uur aan. Nog een voordeel van fysische filters: geen 30 min inwerktijd! Fysische filters beschermen meteen doordat ze het zonlicht weerkaatsen in plaats van absorberen. Daarnaast heeft het een egaliserende werking waardoor ik haast geen make-up meer hoef te gebruiken.”

Wat is jouw ultieme beautytip?

“Mijn beautytip is dat iedere huid andere behoeftes heeft en anders reageert op producten en adviezen. Heb je echter een huidprobleem of wil je goed advies, bezoek dan een huidtherapeut! Lukraak een crème advies uitbrengen kan je buurman ook.

Tevens wil ik graag benadrukken dat wij een oplossing op maat bieden voor mensen met een huidprobleem. Hoe groot of klein dat probleem ook is! Wij zijn altijd zoekende naar het beste traject en de beste productingrediënten, afgestemd op jouw huid. Maar heb geduld en zet door! Maatwerk kost nou eenmaal tijd en het resultaat is er vaak pas na enkele maanden.  Maar héb je dan uiteindelijk resultaat, dan ben jij de expert en wij jouw huidcoach om dit resultaat optimaal te behouden. Met de juiste producten kun je vele huidproblemen weghouden.”

  1. 29 november 2017 Huid & Therapeut: Lynn’s favoriete producten en beautytip