Telefoon 0475 470305

Over de huidtherapeut

Jacqueline Bijlmakers (35 jaar) is praktijkhouder van Huidtherapie Midden Limburg. Als 24-jarige stond ze 11 jaar geleden aan de wieg van de praktijk. Haar affiniteit binnen het vak huidtherapie lag vooral op het gebied van mammacare, lymfoedeem en wondverzorging en is daarmee vooral gespecialiseerd in de medische facetten in het vak. De laatste jaren groeit haar interesse in de cosmetische huidbehandelingen, onder andere gevoed door het enthousiasme van haar medewerkers. Zij specialiseren zich steeds verder op dit gebied en komen regelmatig met nieuwe inzichten en ideeën ‘thuis.’

Binnen de praktijk bestaat de productlijn voornamelijk uit de producten van ZO Skin Health by Dr. Zein Obagi. Waarom heb je destijds voor dit merk gekozen?

Hoewel we een prima merk in de praktijk aanboden, ontstond destijds de behoefte aan een nieuwe productlijn. Vele patiënten gebruikten de producten van ons vorige merk graag, maar écht spectaculaire resultaten bleven uit. Via collega-huidtherapeuten maakte ik kennis met het merk ZO Skin Health van dr. Zein Obagi. Zij waren lovend over de resultaten, voornamelijk bij huidproblemen als acne en rosacea. Zelf was ik sceptisch in het kader van ‘eerst zien, dan geloven.’ Ik besloot de producten te laten testen door een goede vriendin, die al jaren kampte met een onrustige acne-huid. Zij testte een uitgebreid acne-protocol waarbij we uitstekend werden begeleid door de leverancier van Zo Skin Health. Na drie maanden waren de resultaten boven verwachting goed. Toen was ook ik enthousiast en ging overstag.

Gebruik je deze producten zelf ook?

Uiteraard! ZO Skin Health heeft naast producten voor ‘probleem’-huiden ook een groot scala aan producten voor huidverbetering en producten om het proces van huidveroudering zoveel als mogelijk te vertragen.

Welke producten gebruik je?

Gezien mijn leeftijd (vanaf je 30ste verloopt het huidverouderingsproces nu eenmaal snel), gebruik ik de producten uit het Anti-aging Program: Exfoliating cleanser (reiniger), Exfoliating Polish (scrub), Complexion Renewal Pads (soort watjes met salicylzuur), Daily Power Defense (dagcrème), Oclipse + Primer SPF 30 (zonbeschermer) en Growth Factor Serum Plus (voor ’s nachts). Het lijkt heel veel, maar in de praktijk valt het reuze mee.

 

Anti-Aging Program van ZO Skin Health

Wat is jouw favoriete product uit het Anti-Aging Program?

Growth Factor Serum Plus staat bij mij met stipt op nummer 1. Het is allereerst een prettig product om te gebruiken omdat het serum zacht en niet vet aanvoelt. Het heeft iets weg van een frisse gel. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat het echt iets voor mijn huid doet. Dit in tegenstelling tot legio andere, vaak dure nachtcrèmes. Growth Factor Serum Plus zorgt voor een gladde, stevige, egale huid en vermindert bovendien fijne rimpeltjes. Zoals de naam van het product aangeeft bevat dit product groeifactoren. De combinatie van retinol en aminozuren vermindert de collageenafbraak en herstelt de elasticiteit. Het grootste voordeel van Growth Factor Serum Plus vind ik dat het niet of nauwelijks huidirritatie geeft. Dit in tegenstelling tot sommige andere producten die retinol bevatten. Dus wel de eerder genoemde lusten (huidverbetering!), maar niet de lasten.

Je hoort de laatste tijd veel goede verhalen over retinol. Wat is retinol eigenlijk en wat doet het?

Retinol (vitamine A-zuur) wordt in de huid omgezet naar retinoïnezuur en stimuleert hiermee bindweefselcellen om collageen en elastine te produceren voor verbetering van stevigheid en elasticiteit van de huid. Vanaf je 25e neemt de stevigheid en elasticiteit van de huid af en treedt er huidveroudering op. Door het dagelijks aanbrengen van retinol help je de natuur een handje om dit proces te vertragen. Het vermindert oppervlakkige rimpeltjes en fijne lijntjes en vervaagt pigmentvlekjes. Daarnaast voorkomt het ook puistjes en mee-eters. Het is daarom voor veel mensen een geschikt product voor huidverbetering.

Werkt het echt zo goed?

Er is heel veel onderzoek naar gedaan en de werking is onomstotelijk bewezen in veel wetenschappelijk onderbouwde studies.

Aan wie zou jij dit product adviseren?

Eigenlijk aan iedereen die zijn of haar huid wil verbeteren!

Wat is jouw ultieme beautytip?

Er zijn ontelbaar veel (dure) verzorgingsproducten op de markt die allemaal veel moois beloven. Meestal doet een product echter niet wat het belooft. Een goed advies en de juiste keuze in producten kunnen het verschil maken. Een huidtherapeut kan op basis van een huidanalyse en iemands wensen specifieke producten adviseren. Een huidtherapeut kijkt welke werkzame stoffen een product moet bevatten om de desgewenste huidverbetering te kunnen realiseren. Er wordt als het ware een behandelplan voor jouw huid gemaakt.

Mijn ultieme beautytip: koop jouw huidverzorgingsproducten eens niet bij die grote parfumerieën in de stad, maar laat je goed informeren door een huidtherapeut bij jou in de buurt. Bij ons is iedereen welkom voor een gratis en vrijblijvend advies.

Blogaanbieding:

Wil je kennis maken met het Growth Factor Serum? Je kunt het product deze maand (augustus 2018) bij ons verkrijgen voor €125,00 (i.p.v. €158,00).  Op = op!

  1. 28 februari 2018 Huid & Therapeut: Annemiek’s favoriete product en beautytip!
  2. 27 december 2017 Huid & Therapeut: Celeste’s favoriete product en beautytip
  3. 29 november 2017 Huid & Therapeut: Lynn’s favoriete producten en beautytip