Telefoon 0475 470305

Laserontharing met de LightSheer Diodelaser

Afgelopen maand mocht ik weer eens een ontharingsbehandeling ondergaan met de LightSheer Diodelaser bij ons in de praktijk. Als er plots een gaatje ontstaat in de agenda, mag ik deze vaak opvullen; lucky me :-)! Het resultaat mag er nu al zijn. In dit blog deel ik mijn ervaring over de behandeling.

Wat is laserontharing?

Lasertherapie overbeharing is een effectieve manier van langdurige, permanente ontharing. Wij maken gebruik van de LightSheer Diodelaser, de gouden standaard op het gebied van laserontharing. Deze laser produceert een lichtbundel met een specifieke golflengte (810 nm), in zeer hoge concentratie. De laserstraal wordt een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van de laserstraal wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van de haarwortel, zodat hieruit geen nieuwe haar meer kan groeien.

Dit is overigens niet te vergelijken met de veel bekendere IPL-behandelingen. Deze apparaten werken met intensief licht, dat uit verschillende golflengtes bestaat. Voor ontharing zijn echter alleen bepaalde golflengtes effectief. De overige golflengtes moeten worden uitgefilterd. Daarnaast is flitslicht niet synchroon (zoals laserlicht), maar gaat het alle richtingen uit, waardoor het minder diep in de huid doordringt. De dieper gelegen haarwortels reageren dan vaak onvoldoende, waardoor vaak niet het gewenste resultaat wordt behaald.

Welke haartjes zijn geschikt voor laserontharing?

Huidtherapeut (en laserexpert) Lynn Kuijpers vertelt dat het allereerst noodzakelijk is dat de haartjes pigment moeten bevatten om het gewenste resultaat te behalen met laserontharing. Die hele dunne lichte donshaartjes gaan dus nooit helemaal weg. Rode en grijze haren kunnen ook niet effectief verwijderd worden, omdat zij pigment missen. Tevens zijn de dikte en structuur van de haartjes medebepalend voor een effectieve behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij ons in de praktijk worden er gemiddeld 5 tot 8 behandelingen uitgevoerd, met tussenpozen van 4 tot 6 weken. Na mijn eerste laserbehandeling destijds, die mij enigszins tegenviel omdat ik het best wel gevoelig vond, vroeg ik Lynn waarom ze het niet gewoon in één behandeling kon fixen bij mij. Dan bijt ik wel even door en ben ik ervan af.

Lynn gaf aan dat er altijd meerdere behandelingen nodig zijn omdat de haartjes die effectief gelaserd kunnen worden, zich in de groeifase moeten bevinden. En aangezien er drie groeifases zijn waarin de haren zich kunnen bevinden, moet er dus vaker behandeld worden. Alleen de haartjes die zich in de groeifase bevinden op het moment van behandeling, worden effectief aangepakt. Helaas zijn er nog 2 fasen waarin de haren zich kunnen bevinden; de overgangsfase (haar en haarpapil gaan van elkaar los) en de rustfase (het haar rust in de follikel).

‘Na een reeks behandelingen zijn we hopelijk elk haartje een keer tegengekomen in de groeifase,’ legt ze uit. ‘En dan is het belangrijk om de instellingen hoog genoeg te hebben staan zodat de gewenste huidreactie plaatsvindt en dus ook een goed resultaat.’

Proefkonijn

Op de dinsdagen en vrijdagen in Echt vinden er veelal laserbehandelingen plaats. Zowel de ontharingslaser als de vaatjeslaser worden ’s ochtends geprepareerd. Druk in de weer met het lezen van mailtjes en het drinken van koffie, komt Lynn ons kantoor binnengewandeld. ‘Goedemorgen Annemiek, heb je ff tijd voor een ontharingsbehandeling? Ik ga vandaag voor het eerst werken met een nieuw handstuk bij de laser en ik wil de instellingen even testen op jouw oksels.’

Ja daaaaag! Vertwijfeld kijk ik Jacqueline aan. ‘Haha doe maar gerust, zei Jacqueline, het schijnt namelijk veel fijner te zijn dan allemaal die losse shots die je voorheen hebt gehad. Met deze grotere kop kun je een groot gebied in één keer aanpakken. Het wordt meestal ingezet bij de benen en rug, maar bij de oksels is het misschien ook de moeite waard, daar ben ik wel benieuwd naar eigenlijk.’ Ik was er niet gerust op, want de losse shots vond ik altijd al best gevoelig, dus hoe zou het zijn als er opeens tig shots in een keer afgevoerd worden..?!

Mijn ervaring

Veel tijd om hierover na te denken had ik niet. ‘Fijn dat je er bent, je truitje mag uit, bh en hemdje mag je aanhouden. Kom maar liggen. Ik zal de laser eerst iets lager instellen, dan kijken we even hoe het gaat, wat je voelt en wat de huidreactie is, goed?’ Nou vooruit. Allereerst worden mijn oksels schoongemaakt met alcohol en een paar verdwaalde dunne haartjes worden weggeschoren. Vervolgens krijg ik het beschermende brilletje op. Het handstuk wordt op mijn oksel geplaatst en ik voel meteen dat ie zich vacuüm zuigt; vreemd gevoel. ‘Oké, ben je er klaar voor?’ ‘Ja hoor,’ antwoord ik rustiger dan ik ben. Vanbinnen zet ik me schrap, zoals je dat zou doen voor het harsen, klaar voor in één keer een vervelend, pijnlijk gevoel.

‘En?’ vraagt Lynn. ‘Is dit het? Nou, het valt me echt reuze mee! Veel fijner dan telkens die kleine prikjes. Je voelt er nu heel veel in één keer, maar het is maar heel eventjes.’ Ik ontspan, nou kom maar op. ‘Nou, in dat geval ga ik ‘m nu iets hoger instellen’. Ohnee, te vroeg gejuicht… ‘Kan het niet met deze instelling?’ vraag ik. ‘Haha nee helaas, ik wil nog een betere huidreactie zien; hoe hoger de instelling, hoe beter het uiteindelijke resultaat.’ Na nog een paar shots was ik klaar. Goed te doen. Mijn oksels worden ingesmeerd met nabehandelingscrème en met twee kleine coldpacks onder mijn armen voel ik niets meer van het branderige gevoel. Voldaan neem ik weer plaats op mijn bureaustoel. Mooi, hebben we dat weer gehad voor de komende tijd!

Jij bepaalt

Het zal nooit mijn favoriete tijdsbesteding worden, maar het is echt zó de moeite waard. Wat een gemak; gewoon niet meer scheren! In de praktijk komen inmiddels veel tevreden cliënten die dit voordeel ook ontdekt hebben. Behalve oksels, zijn ook benen en liezen favoriet (bij de dames). Mannen zien we regelmatig voor de buik en rug.

Wie mooi wil zijn moet “pijn” lijden. Hoewel, pijn tussen aanhalingstekens, want je kunt samen met de huidtherapeut bepalen hoever je kunt gaan. Afhankelijk van jouw pijngrens en de gewenste huidreactie die behaald moet worden voor een goed resultaat, wordt het aantal ‘joules’ ingesteld. Niets om bang voor te zijn dus!

Ervaar het zelf met 10% korting!

Ook met gladde oksels of een nette bikinilijn de zomer in?! Je kunt terecht voor ontharingsbehandelingen in Sittard (centrum), Echt en Herten. Laat je vrijblijvend informeren door onze laserexperts en plan vóór 31 mei 2017 een kosteloos intakegesprek in. Mocht je daarna besluiten om tot ontharingsbehandeling voor oksels of bikinilijn over te gaan, dan kun je 10% korting claimen door deze “blog-actie” aan te halen. Er zal dan een aangepast tarief worden vastgesteld voor de reeks behandelingen die nodig zijn. Mooi meegenomen!

Wie weet tot ziens in de praktijk!

  1. Wat doen Cosmeceuticals voor je huid?
  2. ZO Skin Health – Getting Skin Ready
  3. Bindweefselmassage
  4. Microneedling-actie
  5. Zomeraanbieding: C Infusion Peel