Telefoon 0475 470305

In de blogserie Huid & Therapeut kom je van alles te weten over onze huidtherapeuten. Ik ga ze regelmatig interviewen met vragen over hun dagelijkse huidverzorgingsrituelen, favoriete producten en/of behandelingen, tips & weetjes, feitjes en fabels, et cetera. In dit blog is Lynn aan het woord. Benieuwd naar haar antwoorden? Lees dan gauw verder :-).

Lynn Kuijpers (25 jaar), werkt sinds de zomer van 2015 bij Huidtherapie Midden Limburg. Lynn richt zich steeds meer op behandelingen met een cosmedisch karakter. Ze heeft zich inmiddels gespecialiseerd in laser-, acnetherapie en chemische peelings.

Hoe ziet jouw dagelijkse huidverzorging eruit?

“Ik gebruik producten van ZO Medical, ZO Skin Health en Colorescience. ’s Ochtends reinig ik eerst mijn gezicht met Oilacleanse en vervolgens gebruik ik de Cebatrol pads om mijn huid extra schoon te maken. Daarna gebruik ik de Daily Power Defense als dagcrème in combinatie met de Sunforgettable Brush, SPF50 als zonbescherming. Zo nodig voeg ik in de avond ook nog weleens een AHA 12% crème toe.”

Wat is jouw favoriete product?

“Nou…, ik heb er twee.” Ik kijk vertwijfeld en ze merkt mijn reactie op. “Nee, ik kan écht niet kiezen Annemiek! Ik gebruik ze ook altijd samen, dus je kunt het ook als één product zien.” Haha typisch Lynn; altijd super enthousiast (en creatief)…”Nou prima, dan doe jij er twee. Vertel; welke zijn het?!” “De Daily Power Defense en de Sunforgettable Brush” geeft ze opgelucht en in 1 adem aan. Oké… dat klinkt logisch ;-).

Waarom zijn dit jouw favo’s?

“Ik vind de Daily Power Defense gewoon super omdat het lekker smeert en omdat je hiermee écht jouw huid kan verbeteren. Door het gebruik van deze crème verbetert de huid zichtbaar en verminder je bovendien fijne lijntjes! Nu heb ik hier (nog) niet zoveel last van maar vanaf 30 jaar start het huidverouderingsproces, dus ik ben er al bewust mee bezig.

Daarnaast ben ik gek op de Sunforgettable Brush van Colorescience omdat het een zonbeschermer in poedervorm is. Geniaal toch?! Geen glimmend gezicht (juist op de plekken waar ik het niet wil) en ik kan het over mijn make-up aanbrengen, zonder dat ik mijn make-up verpest. Superfijn!!

Die Brush is trouwens ook favoriet bij mijn ouders. Zij gebruiken het tijdens hun vele fietstochten. Mijn vader heeft geen volle bos met haar meer en als hij met normale zonnebrandcrème smeert krijgt hij een ‘bowlingbal effect,’ aldus pap. De poeder is superhandig voor hen om voor en tijdens de gezamenlijke fietstripjes -vakanties te gebruiken. Zeker nu mijn vader onder controle is bij de huisarts door een voorstadium van huidkanker. Onderschat alsjeblieft niet hoe belangrijk goede zonbescherming is!”

Bij welke indicaties raad jij deze producten aan in de praktijk?

“Deze combinatie zou ik echt iedereen willen aanraden. Ook als je (nog) geen problemen hebt met jouw huid. De Daily Power Defense is een veel beter alternatief dan alle middeltjes en crèmes die beweren goed te zijn tegen huidveroudering. Dit is zeker niet de goedkoopste crème, maar wel de beste; hij doet tenminste wat. Mijn moeder kocht voorheen altijd crèmes bij de drogist. Ik vroeg haar wat deze crèmes nou gedurende de jaren aan haar huid hadden verbeterd, dat wist ze me niet te vertellen. Dat is dan toch geld weggooien? Met de Daily Power Defense ziet ze tenminste wél verschil. En ik ook!

De Sunforgettable Brush is aan te raden voor een goede bescherming. Veel mensen zijn zich hier helemaal niet van bewust. Door mijn vak ben ik er wel altijd bewust mee bezig geweest. Voorheen smeerde ik mijn gezicht dan ook dagelijks in met zonnebrandcrème, echter kreeg ik hierdoor last van puistjes en een vette, glimmende huid. Dat is met deze poeder verleden tijd! Dus ook voor acné huiden is het fijn.”

Hoe gebruik je de producten?

“De dagcrème spreekt voor zich; na de reiniging breng ik 1 á 2 pompjes crème aan op mijn gezicht. De poeder uit de Sunforgettable Brush tik ik eerst even los op mijn handrug. Daarna maak ik kleine cirkelvormige bewegingen over  mijn gezicht, decolleté en handen. Zo ga ik, ook in de winter, beschermd de dag door :-). De poeder weerkaatst de uv-straling waardoor de straling geen schade kan aanrichten.”

Wat is jouw ultieme beautytip?

“Dan kom ik toch terug op een goede zonbescherming. Zo’n 90% van ALLE uv-schade (rimpeltjes, lentiges solaris/ouderdomsvlekjes, huidkanker, pigmentvlekken) komt gewoon echt door de zon. Vaak wordt vergeten dat je óók in de winter uv-schade oploopt. Dit betekent dat je ontzettend veel uv-schade kunt voorkomen, en dus een véél mooiere huid op de langere termijn kunt hebben, met simpelweg een uv-filter gebruiken op dagelijkse basis. En hiermee bedoel ik niet een uv-bescherming vermengd in een dagcrème. Het probleem hiermee is dat deze veelal verdund zijn, waardoor je de SPF 30 of 50 echt niet haalt en daardoor nauwelijks beschermd bent!

Een SPF-factor, in welke vorm dan ook, is 2 uur nadat je de crème of poeder hebt aangebracht grotendeels verdwenen. Je zult dus om de twee uur nieuwe crème of poeder aan moeten brengen om beschermd te blijven tegen schadelijke stralingen. Zelf probeer ik dit ook echt elke 2 uur te doen, zeker als ik buiten ben of in de auto zit. Hoewel UVB-stralen door glas worden geblokkeerd, houdt glas de schadelijke UVA-stralen niet tegen. 50% van deze straling komt door glas heen. Zowel op je werk, in huis als in de auto kan de huid daardoor beschadigd raken. Sinds ik de Brush gebruik, is het zeer regelmatig aanbrengen van zonbescherming ook écht haalbaar. In de auto, na een toiletbezoek, tijdens een wandeling, ik matteer en bescherm. Zo gepiept :-).”

  1. 26 juli 2017 Review: Natural Finish Pressed Foundation SPF 20 – Colorescience
  2. 27 september 2017 Wil jij stralend de feestdagen in?
  3. 31 mei 2017 Behandeling: chemische peeling – Primary Pumpkin Resurfacer –