Telefoon 0475 470305

Microneedling-actie

Wellicht heb je wel eens van microneedling gehoord. Microneedling is een behandeltechniek die werkt met kleine naaldjes die mechanisch over de huid worden bewogen. Wij maken gebruik van Dermapen. De naaldjes ‘beschadigen’ gecontroleerd de huid om de huid te verbeteren. Je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe de huid kan verbeteren als de huid wordt beschadigd…?!? De naaldjes zorgen voor oppervlakkige, minuscule wondjes. De cellen in de huid worden op deze manier geactiveerd om collageen en elastine aan te maken. Collageen en elastine zorgen dat de huid elastischer en steviger wordt en de algehele huidstructuur egaliseert. Microneedling schudt dus eigenlijk de huid wakker om zichzelf van binnenuit te gaan verbeteren.

Bij welke indicaties wordt microneedling ingezet?
Microneedling kan de gehele huidstructuur verbeteren. Misschien heb je last (gehad) van acne. De acne is onder controle, maar er zijn een aantal acnelittekens achtergebleven. Met microneedling kunnen deze littekens worden verminderd. Daarnaast kan het worden toegepast bij grove poriën, fijne lijntjes, verslapte huid, pigmentaties zoals melasma (zwangerschapsmasker) en bij een door de zon beschadigde huid. Per indicatie wordt gekeken op hoeveel millimeter diepte de naaldjes gezet moeten worden voor een optimaal resultaat.

Voorafgaand aan de behandeling
Voordat er gestart wordt met behandelen vindt een vrijblijvend intakegesprek plaats. De huidtherapeut krijgt zo een duidelijk beeld van de huid en samen met jou wordt een geschikt behandelplan opgesteld. We behandelen op een huid die niet zongebruind is, ook niet door de zonnebank. We raden je dan ook aan om zes weken voor de behandeling goed uit de zon te blijven en je in te smeren met een zonnebrand (minimaal SPF30).

Tijdens de behandeling
Voordat er wordt gestart met de microneedling zal de huid grondig worden gereinigd. Vervolgens wordt er een tussenstof aangebracht zodat de naaldjes goed over de huid glijden. Daarna kan gestart worden met de behandeling. De naaldjes geven lichte prikjes in de huid. Tijdens de behandeling kunnen er puntbloedinkjes ontstaan, een geheel normale reactie. Ook kleurt de huid rood door de wrijving van de naaldjes.

Na de behandeling
Het resultaat zal niet meteen zichtbaar zijn na één behandeling. De huid heeft wél de signalen gekregen om collageen en elastine aan te maken, maar dit proces duurt enkele maanden en vergt meerdere behandelingen. We adviseren je om de behandeling om de 6-8 weken uit te laten voeren en hebben gemiddeld 5-8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Echter is dit afhankelijk van de indicatie.
Na de microneedling is de huid rood. Dit vermindert binnen enkele uren tot enkele dagen. Voelt de huid thuis nog wat warm aan, mag je de huid koelen met een coldpack. De huid kan enkele dagen na de behandeling licht gaan schilferen. Ook dit is een gehele normale reactie. Blijf van deze schilfers af, ze zullen vanzelf afvallen.
Na de behandeling brengen wij een nabehandelingscrème aan om het herstel van de huid te bevorderen. Deze kun je ook bij ons aanschaffen voor thuisgebruik. Ten slotte wordt een zonnebrand aangebracht. Tussen de behandelingen en tot 6 weken na de laatste behandeling raden we je aan om goed te blijven smeren met een zonnebrand om pigmentvorming te voorkomen. Herhaal het aanbrengen van een spf om de twee uur. We adviseren hierbij Colorescience Brush-on suncreen, een poeder met spf 30 of 50 in een handige flacon met een kwastje, die makkelijk aan te brengen is en niet plakt of vet aanvoelt.

Combinatietherapie
Bij sommige indicaties is de microneedling behandeling goed te combineren met bijvoorbeeld chemische peelings of microdermabrasie. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut alle opties samen met jou bespreken.

Vergoeding
Wanneer je aanvullend bent verzekerd, worden behandelingen voor (acne)littekens in het gelaat (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Vergoedingen voor behandelingen verschillen vaak per jaar. Informeer bij jouw zorgverzekeraar voor welke vergoedingen je in aanmerking komt.

Actie
Op dit moment hebben we een speciale Microneedling-actie: 5+1 behandeling gratis!

Vrijblijvend intakegesprek bij een van onze huidtherapeuten.
Meer weten over microneedling? Neem contact met ons op voor een kosteloze en vrijblijvende informatieafspraak. Je kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 0475 470305 of via info@huidml.nl.

 

  1. Wat doen Cosmeceuticals voor je huid?
  2. ZO Skin Health – Getting Skin Ready
  3. Bindweefselmassage
  4. Microneedling-actie
  5. Zomeraanbieding: C Infusion Peel