Telefoon 0475 470305

Saskia Leenders-Wolfs, 39 jaar, getrouwd, moeder van 3 kinderen en woont in Susteren. Ze kreeg in maart 2018 de diagnose borstkanker en werd na een compliceerde operatie behandeld bij Huidtherapie Midden Limburg. Er volgt in 2019 nog een traject voordat de reconstructie helemaal is afgerond. Saskia zal haar ervaringen middels een aantal blogs met ons delen. Ze hoopt met haar positieve mindset ook anderen te kunnen inspireren.

 

 

In de staart van 2018 is het voor mij een mooi moment om terug te blikken op een heel bijzonder jaar. Het jaar waarin veel is gebeurd. Veel mensen zeggen de laatste tijd tegen mij: “jij zult wel blij zijn om dit jaar af te kunnen sluiten”of “2018 is voor jullie een jaar om snel te vergeten”… Maar niets is minder waar. 2018 is een prachtig jaar geworden.
In het begin van het jaar had ik me met een vriendin ingeschreven voor de marathon in Valencia die 2 december gehouden werd.. Waar vele hardlopers de marathon van New York op hun bucketlist hebben staan, was voor mij Valencia de absolute nr.1. En ook was ik inmiddels hard aan het trainen voor de marathon van Rotterdam die ik in april zou gaan lopen.
En toen kwam in maart het nieuws, dat ineens alles veranderde. Een knobbeltje in mijn borst bleek borstkanker te zijn. Er volgde een gesprek met mijn oncologisch chirurg die mij binnen enkele minuten alle angst en onzekerheid wegnam door te zeggen dat het goed te behandelen was. Ik voelde me sterk en vol vertrouwen. Er volgde ook een gesprek met een plastisch chirurg en ik mocht zelf bepalen of ik borstsparend geopereerd wilde worden of dat ik voor een borstamputatie zou kiezen. Toen ik meer bedenktijd nodig had, kreeg ik die, en ook een extra gesprek.
Het was inmiddels 4 april, en ik wist dat een borstamputatie voor mij de beste keuze was. Ik ging dit die dag bespreken met mijn plastisch chirurg. Bijna onwerkelijk was dan ook het nieuws dat we op diezelfde dag kregen, dat mijn man een melanoom bleek te hebben. De dag later hadden we een dubbele afspraak bij de oncologisch chirurg en gingen we beide als patiënt naar binnen.
Mijn man werd een week later geopereerd en moest toen nog een week wachten op de goede uitslag dat er geen uitzaaiingen gevonden waren. Ik werd 24 april geopereerd en ook bij mij zijn er gelukkig geen uitzaaiingen gevonden. We waren dus ruim 5 weken later weer allebei kankervrij!
Wat mij ontzettend goed heeft gedaan zijn alle mensen die er voor mij, mijn man en ons gezin zijn geweest. De vele kaartjes, bloemen, appjes, een knuffel of een kus, telefoontjes en bezoekjes. Iedereen stond klaar voor ons. Ik herstelde, mede door mijn goede conditie, snel na de operatie. Na 5 weken ben ik in overleg met mijn oncologisch fysiotherapeute, weer gaan hardlopen. Ik begon heel rustig met een rondje van 3 km, waar ik enorm van genoot. Ik kreeg langzaam weer grip op mijn leven.
Eind juli ging ik op controle bij de plastisch chirurg. Ze zei toen dat de operatie voor de reconstructie aan het eind van het jaar gepland kon worden. Ik was echter al stiekem aan die marathon in Valencia aan het denken. Mijn chirurg vond het een geweldig idee en zei dat ik er voor moest gaan. Aandacht op een leuk en sportief doel, biedt alleen maar voordelen. En zo begon ik aan de vele trainingen, samen met mijn vriendin. We renden door weer en wind, we praatten, lachten, en soms viel er ook een traan. Voor mij kreeg alles van de afgelopen maanden een plekje en ik werd sneller, fitter en vooral sterker.
2 December ws het zover. Ik had besloten om me voor deze marathon te laten sponsoren voor KWF Kankerbestrijding en had als doel gesteld om €1.000,- op te halen. Het weekend in Valencia was geweldig. We waren met een hele groep en we hebben veel gelachen. Op zondagochtend was de start. Mijn vriendin en ik hebben de hele 42.195km samen gelopen en de laatste 700 meter zelfs hand in hand. Na 3.43.25 uur kwamen we over de finish. Ik voelde me zo gelukkig. Een marathon met een gouden randje, want de teller voor KWF Kankerbestrijding staat op €2.750,-!!!

2018 Was dus absoluut heel bijzonder en alles behalve makkelijk. De kanker was snel weer uit mijn lijf, maar helaas nog steeds niet helemaal uit mijn hoofd. Maar ik heb ontdekt hoe sterk ik ben en daar vertrouw ik op. Over 2 weken word ik weer geopereerd. 2019 begint voor mij dus weer best spannend. Wordt vervolgd…

Afgelopen jaar stuurde ik op oudejaarsavond mijn familie en vrienden deze tekst. En wat heb ik het dit jaar ervaren dat het echt zo is. Dus ik deel hem ook graag met jullie.

De allerbeste wensen voor 2019!
Liefs
Saskia

  1. Wat doen Cosmeceuticals voor je huid?
  2. ZO Skin Health – Getting Skin Ready
  3. Bindweefselmassage
  4. Microneedling-actie
  5. Zomeraanbieding: C Infusion Peel