Telefoon 0475 470305

Zwangerschapsverlof

Morgenmiddag start mijn zwangerschapsverlof. Bizar hoe snel het allemaal is gegaan. Ik weet nog dat ik van veel mama’s hoorde; “geniet er maar van, want een tweede zwangerschap gaat nóg veel sneller, voor je het weet ga je met verlof.” Nouuu, dat zal vast wel meevallen dacht ik, toen die eerste weken nog voorbij leken te kruipen voor mijn gevoel. Maar opeens is het dan zo ver. Cliché, maar die mama’s hadden toch gelijk.

Standaardtekst out-of-office-reply

Druk met de laatste werkloodjes vandaag, (die andere bewaren we voor de komende weken), typte ik alvast de tekst voor m’n out-of-office-reply (voor externe relaties). Tevens ging er meteen een streep door mijn eerste werkdag in 2019 i.v.m. het lezen en afhandelen van alle mails bij terugkomst. Wat zonde van m’n tijd straks, dacht ik… Waarschijnlijk kan ik bij terugkomst honderd(en) mails gaan lezen in de wetenschap dat 90% inmiddels achterhaald of al afgehandeld zou zijn.

Na een paar weken vakantie eerder dit jaar moest ik al gaan bellen en mailen met relaties/collega’s om te informeren naar de huidige status quo van de ontvangen mails. Een tijdrovende klus. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de ‘afzender’ en collega’s omdat zij er ook weer opnieuw mee bezig moesten zijn. Dit kan toch ook anders… Wat zou het fijn zijn om mijn eerste werkdag in 2019 te spenderen aan persoonlijke gesprekken met collega’s waarin we even informeel kunnen bijkletsen onder het genot van een kopje koffie en daarna belangrijke praktijkzaken kunnen bespreken.

Out-of-office-reply 2.0

Dit keer gaan we het gewoon anders doen, besloot ik. Anno 2018; offline is the new luxury.

-Let op- uw bericht wordt automatisch verwijderd

Beste relatie,

Ik ben momenteel afwezig vanwege zwangerschapsverlof. Vermoedelijk ben ik vanaf week 2, 2019 weer in de praktijk aanwezig.

Om te voorkomen dat ik na mijn verlofperiode voornamelijk e-mails moet lezen die inmiddels zijn achterhaald, worden alle ontvangen berichten gedurende deze periode automatisch verwijderd uit mijn inbox.

Jacqueline Bijlmakers (praktijkhouder) neemt tijdens mijn verlof zeer dringende zaken over. Zij is te bereiken via 0475-470305 of j.bijlmakers@huidml.nl. Voor overige vragen kunt u altijd terecht bij onze secretaresse, Donna Giezenberg. Zij is te bereiken middels admin@huidml.nl of via 0475-470305.

Tot ziens/spreeks in 2019!

Met vriendelijke groet,

Annemiek Simons

In Outlook kun je vervolgens via het kopje ‘regels en waarschuwingen’ een regel aanmaken waardoor de binnengekomen externe e-mails meteen in de prullenbak belanden. Ik heb behoorlijk getwijfeld of ik dit wel écht kon maken, maar ik denk dat het ook voor de verzender veel duidelijker zal zijn. Vooral omdat je momenteel, sinds een update van Outlook, meteen al een melding ziet van een out-of-office-reply zodra je het mailadres van de ontvanger invoert (nog voordat je de mail verzonden hebt dus). Hierdoor kan de verzender vervolgens de voorgenomen e-mail meteen richten aan de juiste persoon/vervanger of toch even de telefoon pakken. Veel efficiënter toch?

En hoe fijn is het voor diegene die er ‘even’ tussenuit is, bij terugkomst weer meteen te kunnen starten met actuele zaken (en interne mededelingen van collega’s)? Ik verheug me alweer op die eerste werkdag volgend jaar. Met een inbox die nog nooit zó opgeruimd en actueel is geweest :-).

Tot volgend jaar!

  1. Wat doen Cosmeceuticals voor je huid?
  2. ZO Skin Health – Getting Skin Ready
  3. Bindweefselmassage
  4. Microneedling-actie
  5. Zomeraanbieding: C Infusion Peel