Telefoon 0475 470305

Review: Natural Finish Pressed Foundation SPF 20 – Colorescience

Zoals verkoopmedewerkers van een kledingzaak vaak de kleding dragen zie zij verkopen, gebruikt inmiddels iedereen binnen ons team wel één of meerdere producten van ZO Skin Health / ZO Medical van dr. Zein Obagi en/of producten uit de make-uplijn van Colorescience. Op termijn zal elke medewerker een keer aan bod komen om te vertellen welk product haar favoriet is, hoe je het moet gebruiken en welke voordelen het product heeft. Wellicht komt er iets voorbij waar je al jaren naar op zoek bent. Net zoals ik dat was… Gelukkig heb ik inmiddels echt een favoriet gevonden: de Natural Finish Pressed Foundation van Colorescience.

De zoektocht naar een perfecte foundation

Voorheen had ik nooit een vast make-up merk. Ik probeerde altijd van alles uit. Foundations van Max Factor en L’Oréal tot Clinique en MAC. Regelmatig kwam ik weer met een nieuwe foundation thuis, in de hoop dat deze eindelijk eens aan mijn verwachtingen voldeed. Met name de smeerbare foundations hadden mijn voorkeur. Een poeder had ik weleens geprobeerd maar die zag je echt heel goed op de huid, dus dat was een no go. Nadeel van de smeerbare foundations: mijn huid ging vaak glimmen en de dekking was nooit optimaal. ’s Ochtends vaak te dekkend en naarmate de dag vorderde juist te weinig dekkend.

Een foundation van Colorescience

Toen ik hier in dienst kwam, informeerde ik al snel bij Jacqueline welke foundation zij zou adviseren, passend bij mijn huidtype. Nou, dit moest er sowieso een van Colorescience worden. Ik was inmiddels ook gestart met de producten van Dr. Zein Obagi en een minerale foundation zou een goede aanvulling zijn.

Waarom? Omdat het zonde is om na het gebruik van huidverbeterende producten een foundation aan te brengen met daarin allerlei ingrediënten die vaak niet zo goed zijn voor jouw huid. Het resultaat blijft achter, terwijl je heel bewust met huidverbetering bezig wil zijn. Ja, dat klonk logisch.

Waar moet een foundation aan voldoen?

“Wat verwacht je van een foundation?” vroeg Jacqueline. Ik gaf aan dat ik op zoek was naar een natuurlijke, redelijk dekkende foundation, met een matte finish. Bij voorkeur een smeerbare variant. We kwamen al snel uit bij Teint du Soleil (een fijne foundation van Colorescience die ik af en toe nog eens gebruik). “Maar, gaf ze aan, waarschijnlijk ben je echt tevreden met de Natural Finish Pressed Foundation van Colorescience. Hier kun je namelijk alle kanten mee op, want je bepaalt zelf hoe dekkend hij moet zijn.”

“Nee dankje… echt geen foundation in poedervorm voor mij! Dat vind ik niets. Je ziet het zitten en het voelt droog en trekkerig. Laat mij maar lekker smeren.” Jacqueline keek me bedachtzaam aan. “Ik snap waar dit vandaan komt, maar dit is echt niet te vergelijken met de poeders waar jij het over hebt. Geef het een kans; probeer het eens voor één week en dan hoor ik graag wat je ervan vindt. Mocht je het niets vinden, dan kunnen we ‘m altijd nog als tester gebruiken in de praktijk.” Hmm… nou ja, proberen kon geen kwaad en ik werd toch wel erg nieuwsgierig naar deze foundation aangezien zij er zó enthousiast over was.

Wat zijn de eigenschappen van de Natural Finish Pressed Foundation?

Allereerst, deze foundation valt onder de categorie: minerale make-up. Er worden alleen natuurlijke ingrediënten en pure mineralen gebruikt die geen allergische reacties veroorzaken, de poriën niet verstoppen en de huid niet beschadigen. De mineralen beschermen je huid tegen UVA- en UVB-straling en zijn daarmee tevens een goede zonbescherming. Dat is alvast voor de eerste uurtjes van de dag mooi meegenomen. Mineralen lossen bovendien niet op in water en vormen een beschermende barrière op je huid. Deze barrière werkt vochtvasthoudend, zodat de foundation tevens een huidverzorgende werking heeft. De poeder vermengt zich niet met jouw huid, dat voornamelijk uit water bestaat, maar blijft bovenop jouw huid liggen.

De foundation biedt een lichte, medium of een volledige camouflage en is hierdoor geschikt voor praktisch elk huidtype. Eentje met nauwelijks oneffenheden, om net even die frissere egale look te krijgen, maar ook voor een huid met veel oneffenheden. Je bepaalt zelf hoeveel je opbrengt en in welke mate je camoufleert.

Blij verrast!

De volgende ochtend was ik blij verrast. Wat een mooi en natuurlijk resultaat. Je voelt niet eens dat je foundation hebt aangebracht! Het geeft een gewichtloos en absoluut geen uitdrogend gevoel op de huid. Er is daardoor ook geen sprake van een zichtbare poederlaag zoals bij traditionele compact poeders. Naarmate de dag vorderde werd ik steeds enthousiaster. En tot op heden ben ik dat nog steeds. Ik moet er ook echt niet meer aan denken om een vette foundation crème na een grondige reiniging op mijn gezicht te smeren… Zo zonde!

Hoe te gebruiken?

Na mijn dagelijkse reinigingsritueel (wash-scrub-oil control), breng ik eerst de dagcrème aan (Daily Power Defense), gevolgd door een primer (Oclipse sunscreen + primer SPF30). Kan ik toch nog een beetje smeren ;)). De foundation is standaard voorzien van een sponsje voor 100% dekking. Omdat ik geen 100% dekking nodig heb, gebruik ik de Kabuki brush (ook van Colorescience). In kleine ronddraaiende bewegingen creëer je een gecontroleerde lichte dekking, precies zoals jij wenst. Het sponsje gebruik ik voor het geval er wel een oneffenheid optreedt. Hiermee camoufleer ik zo’n plekje dan heel gericht met het sponsje, ideaal!

Tot zover mijn pleidooi over deze foundation ;-). Ik ben in ieder geval heel blij dat Jacqueline mij destijds echt heeft overgehaald om dit product een kans te geven. Dus…. ben je ook op zoek naar een fijne foundation die goed is voor jouw huid? Dan weet je ons te vinden. Op diverse locaties staan de testers gereed voor gebruik; probeer het eens en laat je ook overtuigen. Let Skin Be Skin.

Groetjes,

Annemiek

  1. Wat doen Cosmeceuticals voor je huid?
  2. ZO Skin Health – Getting Skin Ready
  3. Bindweefselmassage
  4. Microneedling-actie
  5. Zomeraanbieding: C Infusion Peel