Telefoon 0475 470305

Lynn onderging afgelopen maand één van onze favoriete peelings; de ZO 3-Step Stimulation Peel. De peeling kan in verschillende concentraties gebruikt worden, maar meestal wordt er een medium tot diepe peeling uitgevoerd. Er worden verschillende vloeibare stoffen op de huid aangebracht die ervoor zorgen dat de bovenste laagjes van de huid loslaten en verwijderd worden. Middels deze peeling kan algehele huidverbetering worden bereikt. De peeling geeft de huid weer een gezonde uitstraling en verbetert de huid op alle fronten. Door de toepassing van 6% Retinol biedt het een langdurig resultaat. In dit blog lees je het dagboek van Lynn vanaf aanbrengen tot en met de downtime en zie het resultaat!

Lynn vertelt…

“Mijn leeftijdsgenootjes (25 jaar) zijn waarschijnlijk nog lang niet bezig met anti-aging perikelen. Strikt gezien heb ik deze peeling ook nog helemaal niet ‘nodig.’ Echter als huidtherapeute kijk je daar nét iets anders tegenaan. 80 à 90 % van de huidveroudering wordt veroorzaakt door UV-straling (UV-a, UV-b en HEV). Een groot deel van deze UV-schade (zo’n 80%) wordt al opgelopen vóór het 21e levensjaar.

Ik heb een redelijk gezonde huid. Ik gebruik ZO Medical producten om puistjes tegen te gaan en om het pigment dat ik krijg nadat puistjes weg zijn, (post inflammatoire hyperpigmentaties), zo te kunnen vermijden. Rondom mijn mond heb ik daarentegen al een aantal jaren wat pigment. UV-schade openbaart zich echter niet meteen. Het bouwt zich op en uit zich uiteindelijk pas jaren later, beginnend met kleine rimpeltjes en huidverslapping vanaf het 30ste levensjaar. Dus alles wat ik nu al kan tackelen is mooi meegenomen :-). Vanaf 25 jaar kun je dus al gerust beginnen met preventieve anti-aging behandelingen.

De 3-Step-Stimulation-Peel is een peeling die doordringt tot in de levende huidcellenlaag en kent vele voordelen: opheffing/vermindering van pigment, acné, melasma, zonneschade, fijne lijntjes, grove textuur, grote poriën en dofheid! Op naar een mooie, egale teint!

Voorafgaand aan de peeling

Om de kans op bijwerkingen te voorkomen en om het resultaat zo optimaal mogelijk te krijgen, wordt de huid voorafgaand aan de peeling voorbereid met producten van ZO. Minimaal 3 weken van te voren wordt een protocol thuis gestart om de huid te conditioneren. Dit verminderd kans op o.a. littekenvorming en ongewenste pigmentverschuivingen en zorgt er daarnaast voor dat de peeling beter zijn werk doet, dieper inwerkt op de huid en de huid beter, sneller en mooier geneest.

Hoe je het ook wendt of keert, een diepe peeling is kostbaar en dan wil je natuurlijk ook het onderste uit de kan halen!

Dinsdag – De dag van de peeling

Het is belangrijk om deze peel op een goed gereinigd gelaat aan te brengen. Normaliter komen patiënten met een schoon gezicht naar de praktijk, echter gezien ik vandaag aan het werk ben, maak ik eerst mijn gezicht grondig schoon met de Foamacleanse om alle make-up grondig te verwijderen.

Onze stagiaire Fenne Lemmens mag bij mij deze peel toepassen. Als ik eenmaal op de behandelbank lig wordt mijn huid grondig ontvet. Een gaasje met alcohol en een schoon gaasje om de alcohol samen met talg van het gezicht te verwijderen. Het ontvetten is heel belangrijk om zoveel mogelijk talg van de huid te verwijderen. Dit verbetert de werking van de peeling.

Na het ontvetten wordt de peeling aangebracht op de huid. Het is een mengsel van 3 soorten zuur: salicylzuur, TCA en melkzuur. Er ligt een waaier en een föhn klaar om te gebruiken tijdens de behandeling. Je voelt het zuur namelijk prikken op de huid.

Tijdens het aanbrengen voel je het prikken langzaam wat toenemen. Na een tijdje is de waaier fijn en daarna kan de föhn (op de koude stand) erg prettig zijn om de huid wat verkoeling te geven. Als de peeling in z’n geheel is aangebracht, wordt er tevens retinol aangebracht. Dit zorgt voor een korte verergering van het prikken. Het voelt een beetje branderig aan. De laatste stap is de calming crème. Zodra deze wordt aangebracht verdwijnt het prikken meteen. Als de peeling klaar is, voel ik dat er iets met de huid is gebeurd, het voelt licht trekkerig en de huid ziet een klein beetje rood en is nog wat gelig van de retinolcrème. Onderstaande foto is meteen na de peeling gemaakt.

De huidreactie is na afloop van de peel gemakkelijk te camoufleren middels een klein beetje pressed foundation van Colorescience.

Woensdag – De dag na de peeling

Mijn huid voelt een beetje alsof ik een kleimasker op mijn gezicht heb laten drogen. Dit “masker-effect” is het loslaten van de bovenste huidlaag. Het is niet vervelend en ook niet prominent aanwezig, maar je voelt wel dat de huid anders aanvoelt dan normaal.

Omdat ik nogal veel praat, vooral tijdens een werkdag met mijn patiënten, heeft dit tot gevolg dat de huid rondom de mond als eerste start met vervellen. Rondom de mond voel ik in de avond een wat ruwere huid. Mijn wangen en voorhoofd voelen daarentegen zacht aan.

Zonnebrandcrème prikt op mijn huid bij het aanbrengen, gezien mijn huid nu extra gevoelig is. Dus vandaag kies ik voor een poeder SPF 30 (Sunforgettable Brush van Colorescience) als fysische zonbescherming gedurende de dag. Dit zorgt ook voor weinig wrijving op de huid, wat voor mij nu prettig aanvoelt.

De huidreactie is vandaag nog makkelijk te camoufleren met een klein beetje pressed foundation van Colorescience, niemand valt het op dat ik een peeling heb gehad.

Donderdag – Dag 2 na de peeling

Gedurende de dag merk ik dat het schilferen van mijn huid steeds meer begint. Bij het lachen valt mij ineens een karakteristieke rimpeling van de huid op(zie foto). Dit is normaal na een diepe peeling. Bij veel praten en lachen jeukt het een beetje.

Ik vertel alle patiënten maar alvast op voorhand dat ik een peeling heb gehad, omdat ik het gevoel krijgt dat iedereen het meteen kan zien. Hoewel dit, vooral in de ochtend, nog niemand was opgevallen. Pas aan het einde van de dag wordt het steeds meer zichtbaar en dan met name rondom mijn mond. Het schilferen begint nu goed op gang te komen!

Een klein beetje pressed foundation is fijn om de huidreactie te verdoezelen. Echter aan het einde van de dag beginnen de schilfers zichtbaarder te worden. Het wordt moeilijker om te blijven camoufleren.

Vrijdag – Dag 3 na de peeling

Het vervellen rondom mijn mond komt deze ochtend goed op gang. Ik voel het wat jeuken en soms prikken bij praten. Daarom ben ik iets stiller vandaag dan normaal en probeer ik geen overdreven gezichtsuitdrukkingen te maken. Zo neem ik bijvoorbeeld met eten kleine hapjes. Dit voelt prettiger omdat het dan minder jeukt. De velletjes rondom mijn mond houd ik in de gaten en zo nu en dan knip ik voorzichtig wat lange velletjes weg, zodat het er wat netter uitziet.

Het is nu goed te zien dat ik aan het vervellen ben, patiënten reageren geïnteresseerd en het maakt leuke gesprekken los.

Camoufleren heb ik opgegeven vandaag. Ik zorg vooral voor voldoende zonbescherming nu de “nieuwe” huid onder de velletjes zichtbaar wordt. De huid op de plekken naast de mond waar de schilfering al weg is voelt lekker zacht en ziet er mooi, ietwat roze uit!

Zaterdag – Dag 4 na de peeling

Vandaag vervel ik het meeste. De calming cream, die je na afloop van de peel mee naar huis krijgt, helpt om de velletjes minder zichtbaar te maken en vormt ook een beschermlaagje op de vernieuwde huid die al tevoorschijn komt.  Vandaag staat het teamuitje gepland, dus ik vermaak mij de hele dag lekker binnen en blijf weg van de ramen, zodat ik geen “last” heb van uv-straling.

Een mooie, nieuwe huid wordt onder de vervelling zichtbaar! In de avond zie ik een paar kleine onzuiverheden door het vervellingsproces. De velletjes “sluiten” de huid namelijk eerst af, de dode huidcellenlaag ligt nu namelijk al een paar dagen op mijn nieuwe huid, voordat het eraf valt. Dit verstopt tijdelijk sommige poriën waardoor je tussen dag 2 en dag 9 na de peeling tijdelijk wat onzuiverheden kan krijgen. Dit komt door het vervellingsproces en deze kleine onzuiverheden gaan vanzelf weg als de huid mooi gepeeld is.

Zondag – Dag 5 na de peeling

Er zijn flinke velletjes, maar ik voel geen jeuk meer bij praten of lachen. Dus ik kan weer lekker mezelf zijn ;-).

De velletjes beginnen goed los te laten, een mooie huid wordt goed zichtbaar. Mijn voorhoofd begint mee te vervellen.

Maandag – Dag 6 na de peeling

Mijn voorhoofd is goed aan het vervellen. Ik moet vandaag de deur uit dus SPF 50 is voor mij erg belangrijk. Ik voel bijna niks meer van het vervellingsproces en vergeet soms dat er nog een paar velletjes zichtbaar zijn.

Het af en toe voorzichtig wegknippen van de velletjes vind ik prettig.

Dinsdag – Dag 7 na de peeling

Na een downtime van precies 1 week zijn bijna alle velletjes weg! Mijn huid ziet er mooi uit! Ik heb een mooie glans, een egale teint, geen onzuiverheden meer, minder pigmentatie en mijn huid voelt super zacht aan. Op het werk krijg ik vele complimenten over mijn teint en ik laat collega’s en mijn moeder voelen aan mijn huid, omdat het zo lekker zacht aanvoelt.

Ik ben fan en ga zeker door met de producten van ZO Medical om mijn resultaat zo lang mogelijk te behouden. Met dit zachte egale babyhuidje kom ik de zomer wel door :-)! Deze peeling kan ik iedereen aanraden!”

  1. Wat doen Cosmeceuticals voor je huid?
  2. ZO Skin Health – Getting Skin Ready
  3. Bindweefselmassage
  4. Microneedling-actie
  5. Zomeraanbieding: C Infusion Peel