Telefoon 0475 470305

’s Avonds aan de keukentafel wordt bij ons meestal de dag doorgesproken. Zo ook vandaag. “Wij hebben vandaag een training LPG gehad” zeg ik tegen mijn vriend. Hij kijkt op. “Hè een training over gas? Hoezo dat?” Ik begin te lachen. “Haha, nee, de LPG waar ik het over heb is een apparaat waar we mee werken bij ons in de praktijk. LPG staat voor de initialen van de uitvinder; Louis Paul Guitay. De therapie die we ermee uitvoeren heet Endermologie. Een soort bindweefselmassage.” De interesse van mijn vriend is alweer weg, dus ik ga maar over op een ander onderwerp. Wil jij hier wél graag meer over weten? In dit blogartikel geef ik graag meer informatie over deze exclusieve techniek en wat het mogelijk voor jou kan betekenen.

Wat is Endermologie?

Endermologie is een exclusieve techniek van cellulaire stimulatie met Mecano-stimulatie. Het is ontwikkeld in 1986 door Louis Paul Guitay en het is een 100% natuurlijke behandeling welke de tekenen van huidveroudering en plaatselijk vetopslag tegen gaat. De techniek is niet-agressief, non-invasief en zonder bijwerkingen.

Wat doet het?

Endermologie is de enige techniek ter wereld die het mogelijk maakt hardnekkig vet, dat niet weg gaat door trainen en diëten, te elimineren. Het werkt door middel van een zuigwerking op de huid gecombineerd met een rolmassage.

Dankzij de LPG wordt de huid delicaat gestimuleerd om de jeugdigheidscellen te ontwaken: de fibroblast. Eenmaal geactiveerd, produceert deze cel opnieuw collageen, hyaluronzuur en elastine om de huid, op een natuurlijke manier, van binnenuit te verstevigen.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

In de praktijk wordt het LPG-apparaat nog vaak therapeutisch ingezet. Bijvoorbeeld bij medische indicaties zoals lipoedeem, littekens en lymfoedeem. De laatste tijd merken we dat er ook bij de meer cosmetische indicaties steeds meer vraag komt naar dergelijke behandelingen. Denk aan een voor- en nabehandelingstraject bij liposuctie, cellulitis, bij een post-zwangerschapsbuikje en zelfs om je billen te laten liften!

Ook bij gewichtsschommelingen, zwangerschappen, het verstrijken van de tijd kan de LPG ingezet worden. De huid verliest geleidelijk haar veerkracht en soepelheid. Zelfs als deze huidverslapping het hele lichaam betreft, zullen sommige zones hier gevoeliger voor zijn: de binnenkant van de dijen, de buik, de armen enz.

Kan iedereen deze behandeling ondergaan?

Helaas niet. Contra-indicaties zijn onder andere kanker, infecties, ontstekingen, het gebruik van bloedverdunners, bloedziekten en trombose. Tijdens de zwangerschap mogen de benen wel behandeld worden maar de buik niet.

Vermindering cellulitis door Endermotherapie

Cellulitis, waar 90 % van de vrouwen, zelfs de slankste en meest sportieve, door worden getroffen, resulteert in de opslag van vetten in de vetcellen en tot de vasthouding van water rondom deze cellen. Naarmate de vetcellen groter worden, trekken de wanden die deze cellen bevatten (septa) aan het huidoppervlak waardoor het vervormt. Ondertussen wordt de bloedsomloop belemmerd en hopen de afvalstoffen zich op. Zo verschijnen cellulitis en het onvermijdelijke sinaasappelhuidaspect.

De LPG werkt als fitness voor de huid en het vetweefsel om het te versoepelen. Tegelijkertijd maakt de stimulatie het mogelijk om de vetten vrij te maken en de bloed- en lymfecirculatie te activeren. Daarnaast stimuleert de mechanische werking van de behandelkop de natuurlijke afvoer van vetten en verstevigt het de huid om haar al haar veerkracht en een gladder aspect terug te geven.

De behandeling

Tijdens de meeste behandelingen wordt er een special endermowear pakje gedragen. Het endermowear LPG® pakje is exclusieve technische kleding die zorgt voor een diepe grip en een optimale zichtbaarheid van het weefsel tijdens de endermologiebehandelingen. Deze persoonlijke kleding is licht en ademend voor de huid en zorgt voor een intenser gevoel en een ideaal comfort tijdens de behandeling. De pakjes zijn bij ons te koop.

Therapeutische behandelingen (veelal vergoeding door de zorgverzekeraar) duren zo’n 20 tot 25 minuten. Cosmetische behandelingen (voor eigen rekening) duren maximaal 40 minuten (afhankelijk van de zones).

Tijdens de opfristraining mochten we op elkaar oefenen en daarna voelden mijn benen direct een stuk lichter aan. Wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan eens een kijkje op deze websites: https://www.endermologie.com/nl/ en http://www.lpgmedical.com/nl.

Meer weten? Neem dan telefonisch contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek: 0475-470305.

Wie weet tot ziens in de praktijk!

  1. 31 mei 2017 Behandeling: chemische peeling – Primary Pumpkin Resurfacer –
  2. 26 april 2017 Laserontharing met de LightSheer Diodelaser
  3. 27 september 2017 Wil jij stralend de feestdagen in?