Telefoon 0475 470305

Wil jij stralend de feestdagen in?

De (na)zomer is nog in volle gang en wij hebben het al over de feestdagen?! Klopt, wij zijn er net zo vroeg bij als de pepernoten die nu al in de schappen liggen… Sommigen worden daar blij van, anderen juist niet. Hoe dan ook, door die pepernoten kunnen we wel alvast wennen aan het idee dat we binnen no time pakjesavond aan het vieren zijn, om vervolgens aan te schuiven aan het kerstdiner. En we willen er, vooral in die gezellige decembermaand, allemaal stralend en tiptop uitzien toch? Het creëren van een mooie huid middels een peelingkuur neemt echter de nodige weken of maanden in beslag. Begin dus op tijd!

Wanneer kies je voor een peelingkuur?

Soms bieden gezichtsbehandelingen voor huidverbetering niet voldoende stimulans om het beoogde resultaat te behalen. Behalve het toepassen van microdermabrasie, microneedling, of een protocol met gespecialiseerde producten voor thuisgebruik, behoort ook een peelingkuur tot de mogelijkheden.

Voor welke indicaties zijn chemische peelings geschikt?

Zoals is terug te lezen in dit blog, zijn we in het voorjaar al gestart met een drietal chemische peelings van DermaQuest. Deze peelings worden veelal ingezet bij acne en als opstapje naar de diepere peelings.

Onlangs zijn er nieuwe chemische peelings geïntroduceerd en toegevoegd aan ons assortiment. Op de foto hieronder laat Tessa (van Dermaquest) ons zien hoe deze peelings kunnen worden toegepast.

Een interessante aanvulling want deze nieuwe peelings kunnen onder andere iets betekenen voor:

  • Pigmentstoornissen;
  • (acne)littekens;
  • anti-aging;
  • frisse, egale teint;
  • algehele huidverbetering.

Starten met een peelingkuur

Voordat er gestart kan worden met een chemische peeling dient er 3 tot 6 weken voorafgaand gestart te worden met een voorbereidend behandelprotocol (en dan komt die decembermaand snel dichterbij). Hierbij worden producten van ZO Skin Health (Dr. Zein Obagi) of TEBISKIN ingezet voor thuisgebruik.

Door het gebruik van deze producten wordt de huid op een juiste manier gereinigd en maakt deze alvast kennis met de werkzame stoffen die ook in de peelings zijn verwerkt. De reactie op de peeling zal daardoor iets minder heftig zijn, maar de werking en het resultaat des te beter omdat de ingrediënten goed kunnen doordringen.

Het verloop van een peelingkuur

Er wordt gestart met een oppervlakkige of milde peeling. Vervolgens wordt er geleidelijk naar het gewenste resultaat toegewerkt. Het resultaat wordt op deze manier beter behouden. Vergelijk het met afvallen. Dan is het ook beter om geen crashdieet te volgen, maar geleidelijk aan gewicht kwijt te raken om geen jojo-effect te creëren.

Na het ondergaan van een oppervlakkige of milde peeling wordt bij elke vervolgbehandeling bekeken welke chemische peeling over de juiste ingrediënten beschikt om jouw huid verder te verbeteren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld bevat de behandelreeks 4 tot 8 behandelingen. Maar dit is erg lastig in cijfers uit te drukken. De ene patiënt bereikt wellicht pas na 10 peelings het gewenste resultaat, terwijl de andere patiënt na 1, 2 of 3 peelings al helemaal tevreden is.

Wat zijn de kosten van een chemische peeling?

De kosten variëren van € 50,- tot € 115,- per behandeling. Het tarief is afhankelijk van het ‘level’ en de ingrediënten van de peeling.

Resultaat behaald! En dan?

Is jouw gewenste resultaat behaald? Dan is onderhoud essentieel. Zie de huidtherapeut in dit (nazorg)traject vooral als een huidcoach; iemand die jouw huid in de gaten houdt en bijstuurt wanneer nodig. In gezamenlijk overleg kunnen jullie besluiten om bijvoorbeeld eens in de zoveel maanden een peeling te ondergaan. Hierdoor wordt het resultaat optimaal behouden.

Kan jouw huid wel een boost gebruiken?

En wil jij stralend die feestdagen in? Wacht dan niet te lang met het opstarten van een peelingkuur. Voorafgaand zijn dus 3 tot 6 weken nodig om jouw huid voor te bereiden. Ook dient er voldoende hersteltijd ingepland worden tussen de peelings.

Bel (0475 – 470 305) of mail (info@huidml.nl) voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek en onze huidtherapeuten vertellen je er alles over.

Wie weet tot gauw in de praktijk,

Annemiek

  1. 31 mei 2017 Behandeling: chemische peeling – Primary Pumpkin Resurfacer –